Jáhly s kysaným zelím a kuřecím masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl vývar 2 ks cibule 150 ml smetana 1 ks pórek bazalka 500 g jáhly 3 lžíce sojová omáčka 500 g kuřecí maso 1 lžička worchester 1 talíř kysané zelí bylinný pepř
Postup Jáhly s kysaným zelím a kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Jednu cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a osmahneme ji na oleji společně s pokrájeným pórkem. Po zesklovatění přidáme na kostky pokrájené kuřecí maso. Jakmile je maso zatažené, přidáme worchester, sójovou omáčku, bazalku, sůl, pepř a dusíme cca 15 minut
Na kostičky nakrájenou druhou cibuli osmahneme na oleji. Pokud je zelí nakrouháno na dlouhé nudle, doporučuji pokrájet na drobnější kousky. Po zesklovatění cibulky přidáme kysané zelí (klidně i s vodou ze zelí). Chvilku smažíme a pak cca 20 minut dusíme. Podle chuti přidáme pár zrnek celého pepře
Jáhly přelijeme horkou vodou. Poté lehce povaříme ve vývaru do polohotova
Do zapékací misky na dno poklademe 1/2 zelí, na to 1/2 jáhel, na to masovou směs, na to zbytek jáhel a nahoru zbytek zelí. Přelijeme cca 1 hrnkem vývaru a na závěr smetanou. Misku zakryjeme pokličkou a necháme 30 - 45 minut v troubě péct na 200 °C
Jako přílohu k jáhlám s kysaným zelím a kuřecím masem doporučuji nějaký sladký ovocný kompot.