Jáhly s karobovo-datlovou polevou bez cukru recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 4 ks jablko 1 hrst rozinky 1 hrneček voda 5 hrnků voda 2 hrnky jáhly 3 lžíce karobový prášek 1 hrst datle bez pecek 2 hrstě datle bez pecek
Postup Jáhly s karobovo-datlovou polevou bez cukru
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si hrnec s vodou, do kterého vsypeme dva hrnky jáhel. Přidáme rozinky a datle bez pecek. Vody dáme tolik, aby byla palec nad jáhly, případně dolijeme. Společně vaříme doměkka zhruba 20 minut. Potom rozmixujeme
Rozmixovanou směs vlijeme na máslem vymaštěný plech. Velká jablka očistíme a nastrouháme. Následně je promícháme s rozmixovanými jáhly
Potom si připravíme polevu. Namočíme 2 hrsti datlí bez pecky a jakmile změknou, rozmixujeme je se 3 lžícemi karobového prášku. Měli bychom získat hmotu mazlavé hustoty, kterou jáhly potřeme
Troubu předehřejeme na 200 °C, vložíme jáhly a zapékáme asi 20 minut podle intenzity pečení trouby. Poté jáhly s karobovo-datlovou polevou bez cukru vytáhneme, posypeme strouhaným kokosem a necháme trošku zchladit
Jáhly s karobovo-datlovou polevou bez cukru můžeme ozdobit zakysanou smetanou, povidly nebo kakaem či oříšky.