Jahodové knedlíky z kynutého těsta recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
100 g máslo
250 ml mléko
30 dkg jahody
1 ks droždí
100 g cukr moučka
500 g polohrubá mouka
1 balíček tvrdý tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme do mísy, do důlku pak rozdrobíme droždí, přidáme cukr a vlažné mléko. Necháme vzejít kvásek, přidáme ještě trochu vlažného mléka, vejce, sůl a zpracujeme tužší těsto, které se nebude lepit. Necháme na teplém místě vykynout

  2. Vykynuté těsto poté dobře propracujeme a rozválíme na pomoučeném stole na silnější plát. Vykrajujeme čtverce, do jejichž středu vložíme jednu jahodu, zabalíme ji do těsta a vytvarujeme knedlík

  3. Hotové jahodové knedlíky dáme vařit do osolené vroucí vody, vaří se cca 3 minuty, dokud nevyplavou. Po uvaření je propíchneme vidličkou, aby unikla pára a knedlíky tak zůstaly nadýchané

  4. Jahodové knedlíky podáváme hojně pocukrované, přelité máslem a posypané nastrouhaným tvarohem, popřípadě skořicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!