Jahodové knedlíky z kynutého těsta recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 ks vejce 100 g máslo 250 ml mléko 30 dkg jahody 1 ks droždí 100 g cukr moučka 500 g polohrubá mouka 1 balíček tvrdý tvaroh
Postup Jahodové knedlíky z kynutého těsta
Postup přípravy receptu
-
Mouku prosejeme do mísy, do důlku pak rozdrobíme droždí, přidáme cukr a vlažné mléko. Necháme vzejít kvásek, přidáme ještě trochu vlažného mléka, vejce, sůl a zpracujeme tužší těsto, které se nebude lepit. Necháme na teplém místě vykynout
Vykynuté těsto poté dobře propracujeme a rozválíme na pomoučeném stole na silnější plát. Vykrajujeme čtverce, do jejichž středu vložíme jednu jahodu, zabalíme ji do těsta a vytvarujeme knedlík
Hotové jahodové knedlíky dáme vařit do osolené vroucí vody, vaří se cca 3 minuty, dokud nevyplavou. Po uvaření je propíchneme vidličkou, aby unikla pára a knedlíky tak zůstaly nadýchané
Jahodové knedlíky podáváme hojně pocukrované, přelité máslem a posypané nastrouhaným tvarohem, popřípadě skořicí.