Jahodovo-rebarborová přesnídávka s jogurtem recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
1 dl voda
300 g jahody
200 g rebarbora
250 g bílý jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si očistíme ovoce. Jahody zbavíme stopek, rebarboru oloupeme a pokrájíme na menší kousky

  2. Vše vložíme do hrnce, přidáme vodu s cukrem a pomalu vaříme (cca 10 - 15 minut) do změknutí. Následně směs rozmixujeme ponorným mixérem tak, abychom dosáhli hladké konzistence přesnídávky. Necháme zchladnout a přesuneme do lednice

  3. Nakonec přesnídávku rozdělíme do skleniček, navrch přidáme jogurt a ti, kdo mají mlsné jazýčky, si ho mohou přisladit a ozdobíme praženými ovesnými vločkami, kousky jahod, rebarbory a snítkou máty

  4. Jahodovo-rebarborovou přesnídávku si nejlépe vychutnáme vychlazenou

  5. Zdroj: Hollandia


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!