Jahodovo-rebarborová přesnídávka s jogurtem recept
Apetit Recepty dezertyPostup Jahodovo-rebarborová přesnídávka s jogurtem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si očistíme ovoce. Jahody zbavíme stopek, rebarboru oloupeme a pokrájíme na menší kousky
Vše vložíme do hrnce, přidáme vodu s cukrem a pomalu vaříme (cca 10 - 15 minut) do změknutí. Následně směs rozmixujeme ponorným mixérem tak, abychom dosáhli hladké konzistence přesnídávky. Necháme zchladnout a přesuneme do lednice
Nakonec přesnídávku rozdělíme do skleniček, navrch přidáme jogurt a ti, kdo mají mlsné jazýčky, si ho mohou přisladit a ozdobíme praženými ovesnými vločkami, kousky jahod, rebarbory a snítkou máty
Jahodovo-rebarborovou přesnídávku si nejlépe vychutnáme vychlazenou
Zdroj: Hollandia