Jahodovo-vanilková bublanina recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 hrneček olej
3 ks vejce
1 hrneček mléko
25 dkg jahody
1 hrneček cukr krystal
1 balíček vanilkový cukr
1,75 hrneček polohrubá mouka
hrubá mouka na vysypání
1 balíček kypřící prášek do pečiva
1 balíček skořicový cukr
olej na vymazání
1 balíček vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme polohrubou mouku, cukr krystal, vejce, mléko, olej, prášek do pečiva, vanilkový cukr, vanilkový pudink a šlehačem šleháme tak dlouho, až těsto dělá bubliny

  2. Těsto nalijeme na olejem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Těsto posypeme nadrobno nasekanými jahodami a skořicovým cukrem

  3. Jahodovo-vanilkovou bublaninu vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 40 minut

  4. Jahodovo-vanilkovou bublaninu nakrájíme a podáváme ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!