Jahodovo-vanilková bublanina recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 hrneček olej 3 ks vejce 1 hrneček mléko 25 dkg jahody 1 hrneček cukr krystal 1 balíček vanilkový cukr 1,75 hrneček polohrubá mouka hrubá mouka na vysypání 1 balíček kypřící prášek do pečiva 1 balíček skořicový cukr olej na vymazání 1 balíček vanilkový pudinkový prášek
Postup Jahodovo-vanilková bublanina
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme polohrubou mouku, cukr krystal, vejce, mléko, olej, prášek do pečiva, vanilkový cukr, vanilkový pudink a šlehačem šleháme tak dlouho, až těsto dělá bubliny
Těsto nalijeme na olejem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Těsto posypeme nadrobno nasekanými jahodami a skořicovým cukrem
Jahodovo-vanilkovou bublaninu vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 40 minut
Jahodovo-vanilkovou bublaninu nakrájíme a podáváme ke kávě.