Jarní pikantní závitky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks celer
1 ks mrkev
90 g zelí
3 lžíce sojová omáčka
150 g vepřové maso
2 ks mladá cibulka
1 lžíce arašídový olej
těsto
2 špetky sůl
125 g hladká mouka
300 ml vlažná voda
3 lžíce kukuřičný škrob
podle potřeby
sojová omáčka
arašídový olej

Postup přípravy receptu

  1. Mouku a škrob přesejeme do misky. Přidáme sůl,vodu a mícháním získáme hladké těsto bez hrudek, které necháme na 30 minut odpočinout.

  2. Mezitím si připravíme náplň. Umytou a očištěnou zeleninu (celer, cibulky, velká mrkev, zelí) nakrájíme na 6 cm velké proužky. Umyté a osušené maso nakrájíme na malé kostičky.

  3. Na pánev wok nalijeme arašídový olej a maso lehce orestujeme, přidáme zeleninu, zelí až ke konci vaření, nakrájenou na proužky, podlijeme sojovou omáčkou. Asi v půlce vaření přidáme zelí. Zelenina musí být měkká a zároveň křupavá. Přidáme pikantní feferonku, promícháme a necháme vychladnout.

  4. Připravené těsto promícháme a na teflonové pánvi, kterou trošku pomažeme arašídovým olejem, opékáme placky z obou stran. Snažme se placky dělat co nejtenčí, skoro průhledné. Jedna placka by měla mít cca 18 cm.

  5. Na hotové placky lžící pokládáme uvařenou směs a závitky zabalíme.Takto pokračujeme do vyčerpání placek a náplně.

  6. Hotové zabalené válečky opečeme ve vařicím arašídovém oleji pěkně dozlatova.

  7. Jarní pikantní závitky podáváme jako chuťovku se sojovou omáčkou. Podáváme teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!