Jarní pikantní závitky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks celer 1 ks mrkev 90 g zelí 3 lžíce sojová omáčka 150 g vepřové maso 2 ks mladá cibulka 1 lžíce arašídový olej těsto 2 špetky sůl 125 g hladká mouka 300 ml vlažná voda 3 lžíce kukuřičný škrob podle potřeby sojová omáčka arašídový olej
Postup Jarní pikantní závitky recept
Postup přípravy receptu
-
Mouku a škrob přesejeme do misky. Přidáme sůl,vodu a mícháním získáme hladké těsto bez hrudek, které necháme na 30 minut odpočinout.
Mezitím si připravíme náplň. Umytou a očištěnou zeleninu (celer, cibulky, velká mrkev, zelí) nakrájíme na 6 cm velké proužky. Umyté a osušené maso nakrájíme na malé kostičky.
Na pánev wok nalijeme arašídový olej a maso lehce orestujeme, přidáme zeleninu, zelí až ke konci vaření, nakrájenou na proužky, podlijeme sojovou omáčkou. Asi v půlce vaření přidáme zelí. Zelenina musí být měkká a zároveň křupavá. Přidáme pikantní feferonku, promícháme a necháme vychladnout.
Připravené těsto promícháme a na teflonové pánvi, kterou trošku pomažeme arašídovým olejem, opékáme placky z obou stran. Snažme se placky dělat co nejtenčí, skoro průhledné. Jedna placka by měla mít cca 18 cm.
Na hotové placky lžící pokládáme uvařenou směs a závitky zabalíme.Takto pokračujeme do vyčerpání placek a náplně.
Hotové zabalené válečky opečeme ve vařicím arašídovém oleji pěkně dozlatova.
Jarní pikantní závitky podáváme jako chuťovku se sojovou omáčkou. Podáváme teplé.