Jarní polévka s krupicovými knedlíčky recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 lžíce sůl
2 l vývar
1 ks vejce
1 ks vejce
2 lžíce máslo
1 hrst petrželka
1/4 ks celer
2 ks mrkev
1 ks petržel
1 hrst nudle
1 snítka libeček
4 lžíce krupička
1 špetka pepř
1/4 ks porek

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém másle orestujeme všechnu zeleninu, kterou jsme nakrájeli nadrobno. Zalijeme ji vývarem nebo vodou, osolíme, opepříme a vaříme do změknutí

  2. Přidáme hrst polévkových nudlí a rozkvedlané vejce, z krupičky a vajec vymícháme těstíčko na knedlíčky, které po lžičkách zaváříme do polévky. Nakonec přidáme nadrobno nasekanou hrst petrželky, pažitku nebo libeček, polévku podle chuti dosolíme

  3. Jarní polévku po uvaření knedlíčků ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!