Jarní polévka s krupicovými knedlíčky recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 lžíce sůl 2 l vývar 1 ks vejce 1 ks vejce 2 lžíce máslo 1 hrst petrželka 1/4 ks celer 2 ks mrkev 1 ks petržel 1 hrst nudle 1 snítka libeček 4 lžíce krupička 1 špetka pepř 1/4 ks porek
Postup Jarní polévka s krupicovými knedlíčky
Postup přípravy receptu
-
Na rozehřátém másle orestujeme všechnu zeleninu, kterou jsme nakrájeli nadrobno. Zalijeme ji vývarem nebo vodou, osolíme, opepříme a vaříme do změknutí
Přidáme hrst polévkových nudlí a rozkvedlané vejce, z krupičky a vajec vymícháme těstíčko na knedlíčky, které po lžičkách zaváříme do polévky. Nakonec přidáme nadrobno nasekanou hrst petrželky, pažitku nebo libeček, polévku podle chuti dosolíme
Jarní polévku po uvaření knedlíčků ihned podáváme.