Jarní polévka z medvědího česneku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks brambory 100 ml smetana 1 l voda 1 svazek medvědí česnek 1 kostka zeleninový bujon bio podle chuti sůl mletý bílý pepř muškátový oříšek
Postup Jarní polévka z medvědího česneku recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a dáme vařit s kostkou bio zeleninového bujonu.
Listy medvědího česneku důkladně opláchneme, okrájíme stonky a lístky nakrájíme na malé kousky.
Když máme brambory téměř měkké, přidáme česnek a krátce povaříme. Obsah pečlivě rozmixujeme pomocí tyčového mixéru na hladký krém. Nakonec polévku doplníme smetanou, osolíme, opepříme a přidáme také špetku muškátového oříšku. Polévku z medvědího česneku ještě krátce prohřejeme.
Jarní polévku z medvědího česneku podáváme s opečenou bagetkou, případně doplníme krutony.