Jarní pomazánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
1 ks cibule
10 ks ředkvičky
0.5 kelímku bílý jogurt
10 dkg měkký tvaroh
podle chuti
sůl
mletý pepř
na ozdobu
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si uvaříme vejce natvrdo. Poté vodu slijeme, vejce oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.

  2. Ředkvičky očistíme, omyjeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme najemno.

  3. Do tvarohu přidáme bílý jogurt a důkladně promícháme. Poté do směsi přidáme ostatní suroviny a umícháme lehkou pomazánku. Podle chuti jarní pomazánku osolíme a opepříme.

  4. Hotovou pomazánku mažeme na jakékoliv pečivo, ozdobíme petrželkou a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!