Jarní roláda s kopřivami a mrkví recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
3 ks vejce
1 svazeček pažitka
1 lžíce hořčice
2 ks mrkev
1 lžička vegeta
10-20 dkg kopřivy
3 ks žampiony
1 kg vepřová plec
1 snítka petrželka kudrnka
salát
1 lžička cukr
1 lžička ocet
20 dkg rajče
1 lžíce olivový olej
mletý černý pepř
1 lžička bylinková sůl
1 svazeček jarní cibulka s natí

Postup přípravy receptu

  1. Natrháme si asi 10 - 20 dkg kopřiv, které otrháme a listy spaříme a posekáme nahrubo (můžeme i natrhat). Nachystáme si 1 kg vepřového plecka a nakrájíme na plát asi 1,5 cm vysoký, potřeme hořčicí, na to dáme vaječinu usmaženou ze 3 vajec a poklademe kopřivami a nastrouhanou mrkví. Jarní roládu smotáme a orestujeme ze všech stran a za mírného podlévání pečeme doměkka asi 1,5 hodiny.

  2. Maso si nakrájíme sami (jinak můžete požádat i řezníka), osolíme a začneme natírat - hořčice, vaječina, kopřivy, mrkev. Kopřivy si dochutíme solí a česnekem a špetkou muškátového oříšku. Mrkev dáme syrovou, vejce si usmažíme s 3 hlavičkami nakrájených žampionů.

  3. Jarní roládu s kopřivami a mrkví podáváme s rýží a rajčatovým salátem.

  4. Recept na rajčatový salát: Jarní cibulka, rajčata (místo cibulky může být i pažitka). Nálev (dresink): Olivový olej, pepř, sůl, ocet, cukr. Na rýži můžeme přidat kadeřavou petrželku na ozdobu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!