Jarní roláda s kopřivami a mrkví recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 3 ks vejce 1 svazeček pažitka 1 lžíce hořčice 2 ks mrkev 1 lžička vegeta 10-20 dkg kopřivy 3 ks žampiony 1 kg vepřová plec 1 snítka petrželka kudrnka salát 1 lžička cukr 1 lžička ocet 20 dkg rajče 1 lžíce olivový olej mletý černý pepř 1 lžička bylinková sůl 1 svazeček jarní cibulka s natí
Postup Jarní roláda s kopřivami a mrkví recept
Postup přípravy receptu
-
Natrháme si asi 10 - 20 dkg kopřiv, které otrháme a listy spaříme a posekáme nahrubo (můžeme i natrhat). Nachystáme si 1 kg vepřového plecka a nakrájíme na plát asi 1,5 cm vysoký, potřeme hořčicí, na to dáme vaječinu usmaženou ze 3 vajec a poklademe kopřivami a nastrouhanou mrkví. Jarní roládu smotáme a orestujeme ze všech stran a za mírného podlévání pečeme doměkka asi 1,5 hodiny.
Maso si nakrájíme sami (jinak můžete požádat i řezníka), osolíme a začneme natírat - hořčice, vaječina, kopřivy, mrkev. Kopřivy si dochutíme solí a česnekem a špetkou muškátového oříšku. Mrkev dáme syrovou, vejce si usmažíme s 3 hlavičkami nakrájených žampionů.
Jarní roládu s kopřivami a mrkví podáváme s rýží a rajčatovým salátem.
Recept na rajčatový salát: Jarní cibulka, rajčata (místo cibulky může být i pažitka). Nálev (dresink): Olivový olej, pepř, sůl, ocet, cukr. Na rýži můžeme přidat kadeřavou petrželku na ozdobu.