Jarní salát s krůtími medailonky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- cukr 2 lžíce olej sůl 1 svazeček petrželka 1 svazeček pažitka 1 svazek ředkvičky 1 svazeček kopr mletý bílý pepř 80 g anglická slanina 2 lžíce citronová šťáva 1 ks hlávkový salát 0.5 ks salátová okurka 200 g sterilovaná kukuřice 500 g krůtí maso 1 ks paprika (červená) 1 ks paprika (žlutá) 300 ml nízkotučný bílý jogurt
Postup Jarní salát s krůtími medailonky recept
Postup přípravy receptu
-
Kukuřici slijeme a necháme na sítu okapat. Okurku oloupeme, ředkvičky a papriky dobře omyjeme a nakrájíme na kolečka a proužky. Salát opereme a nakrájíme na menší kousky.
Jogurt vymícháme dohladka s olejem a přidáme do něj jemně posekané bylinky. Dresink osolíme, opepříme a ochutíme citronem a cukrem.
Slaninu nakrájíme na nudličky a na pánvi vyškvaříme. Přendáme z pánve na talířek a v omastku po slanině opékáme omyté a osušené medailonky. Z každé strany přibližně 5 minut. Osolíme, opepříme a hotové vmícháme do připravené zeleniny.
Rozložíme na servírovací mísu, posypeme slaninou a podáváme s jogurtovým dresinkem jako zvláštní přílohou.