Jarní salát s krůtími medailonky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr
2 lžíce olej
sůl
1 svazeček petrželka
1 svazeček pažitka
1 svazek ředkvičky
1 svazeček kopr
mletý bílý pepř
80 g anglická slanina
2 lžíce citronová šťáva
1 ks hlávkový salát
0.5 ks salátová okurka
200 g sterilovaná kukuřice
500 g krůtí maso
1 ks paprika (červená)
1 ks paprika (žlutá)
300 ml nízkotučný bílý jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Kukuřici slijeme a necháme na sítu okapat. Okurku oloupeme, ředkvičky a papriky dobře omyjeme a nakrájíme na kolečka a proužky. Salát opereme a nakrájíme na menší kousky.

  2. Jogurt vymícháme dohladka s olejem a přidáme do něj jemně posekané bylinky. Dresink osolíme, opepříme a ochutíme citronem a cukrem.

  3. Slaninu nakrájíme na nudličky a na pánvi vyškvaříme. Přendáme z pánve na talířek a v omastku po slanině opékáme omyté a osušené medailonky. Z každé strany přibližně 5 minut. Osolíme, opepříme a hotové vmícháme do připravené zeleniny.

  4. Rozložíme na servírovací mísu, posypeme slaninou a podáváme s jogurtovým dresinkem jako zvláštní přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!