Játrové řízečky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
1 miska strouhanka
1 miska hladká mouka
2 ks cibulka s natí
500 g vepřová játra
tatarská omáčka
mletý černý pepř
čerstvá zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Játra nakrájíme na tenké plátky o tloušťce asi 0,5 centimetrů. Doporučuji dát játra předem na pár minut zatuhnout do mrazáku, pak se nám lépe podaří ukrojit slabé plátky. Nakrájená játra několikrát důkladně propláchneme ve studené vodě, pak je, nejlépe ve velkém cedníku, necháme okapat

  2. Játrové plátky obalíme v trojobalu, jako bychom obalovali řízky vepřové

  3. Nejprve je obalíme v hladké mouce, pak v rozkvedlaném ale neosoleném vajíčku a nakonec ve strouhance

  4. Obalené řízečky z obou stran zprudka osmažíme ve větším množství rozpáleného oleje nebo ve fritovacím hrnci. Teprve usmažené játrové řízečky posolíme a opepříme. Důležitým chuťovým doplňkem k játrovým řízkům je cibule a tatarská omáčka, hodí se i kečup nebo plnotučná hořčice

  5. Játrové řízečky chutnají s chlebem nebo se smaženými hranolky a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!