Játrové řízečky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 1 miska strouhanka 1 miska hladká mouka 2 ks cibulka s natí 500 g vepřová játra tatarská omáčka mletý černý pepř čerstvá zelenina
Postup Játrové řízečky
Postup přípravy receptu
-
Játra nakrájíme na tenké plátky o tloušťce asi 0,5 centimetrů. Doporučuji dát játra předem na pár minut zatuhnout do mrazáku, pak se nám lépe podaří ukrojit slabé plátky. Nakrájená játra několikrát důkladně propláchneme ve studené vodě, pak je, nejlépe ve velkém cedníku, necháme okapat
Játrové plátky obalíme v trojobalu, jako bychom obalovali řízky vepřové
Nejprve je obalíme v hladké mouce, pak v rozkvedlaném ale neosoleném vajíčku a nakonec ve strouhance
Obalené řízečky z obou stran zprudka osmažíme ve větším množství rozpáleného oleje nebo ve fritovacím hrnci. Teprve usmažené játrové řízečky posolíme a opepříme. Důležitým chuťovým doplňkem k játrovým řízkům je cibule a tatarská omáčka, hodí se i kečup nebo plnotučná hořčice
Játrové řízečky chutnají s chlebem nebo se smaženými hranolky a čerstvou zeleninou.