Játrový špíz v alobalu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks cibule
200 g klobása
200 g hlíva ústřičná
grilovací koření
mletý pepř
200 g anglická slanina
500 g vepřová játra

Postup přípravy receptu

  1. Játra nakrájíme na malé kousky. Hlívu a cibuli očistíme a nakrájíme na kousky. Klobásu nakrájíme na kolečka.

  2. Na špízové jehly střídavě napichujeme játra s plátky anglické slaniny, kousky hlívy ústřičné, cibule a kolečky klobásy. Špíz opepříme a jemně posypeme grilovacím kořením. Alobal potřeme olejem. Na alobal položíme špíz a pokapeme jej olejem. Pak alobal zabalíme a pečeme na plechu v horké troubě asi 30 minut. Upečený špíz vyjmeme z alobalu a mírně osolíme.

  3. Játrový špíz v alobalu podáváme s přílohou podle chuti. Špízy je možné podávat i neotevřené, přímo v alobalu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!