Jednoduché tvarohové karbanátky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 2 ks vejce 1 ks cibule 250 g měkký tvaroh podle chuti sůl 150 g šunka majoránka mletá sladká paprika mletý černý pepř podle potřeby 2-3 hrstě strouhanka olej na smažení
Postup Jednoduché tvarohové karbanátky recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Šunku nakrájíme najemno. Není jí ale třeba. Karbanátky jsou dobré i bezmasé.
Do misky vyklopíme jeden měkký tvaroh. Nejlepší je z papírového obalu či střívka, ne z vaničky. Přidáme obě vejce, šunku, asi tři hrsti strouhanky, cibuli a česnek. Hmotu ochutíme solí, paprikou, majoránkou, pepřem, případně orientální nebo grilovací směsí a čerstvými bylinkami.
Vše promícháme lžící na hustší směs a namočenýma rukama utvoříme šest až sedm karbanátků. Tvarohové karbanátky opečeme na oleji dozlatova. Nejprve krátce zprudka a pak teplotu zmírníme, aby se dobře propekly.
Jednoduché tvarohové karbanátky podáváme teplé s brambory nebo kaší a se zeleninovým salátem. Chutnají i studené ke svačině do práce či na výlet.