Jednoduchý makový hřbet recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
4 ks vejce
2 lžíce cukr krupice
5 lžic polohrubá mouka
5 lžic mletý mák
na ozdobu
1 balíček čokoládová poleva
podle potřeby
máslo na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, přidáme olej a pozvolna vsypáváme mouku promíchanou s mletým mákem.

  2. Nadýchané těsto vlijeme do vymazané a strouhankou vysypané formy (srnčí hřbet) a v troubě předehřáté na 175 °C upečeme. Makový hřbet pečeme podle typu trouby, vyzkoušíme špejlí, zda máme hotovo. Těsto se na špejli nesmí lepit.

  3. Upečený makový hřbet necháme vychladnout, vyklopíme a polijeme čokoládovou polevou, kterou necháme zatuhnout. Poté už jen nakrájíme na plátky a podáváme jako sladké pohoštění.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!