Nakládaná červená řepa jako salát recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
1 palička česnek
0,5 lžiček sůl
125 ml ocet
500 ml voda
5 kuliček jalovec
3 ks bobkový list
750 g červená řepa
0,5 lžiček mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si připravíme nálev. Vodu, ocet, cukr, sůl a všechno koření zahřejeme. Když se nám na dně hrnce dělají bublinky, tak nálev odstavíme a necháme v chladu do druhého dne

  2. Řepu si pořádně umyjeme, vydrhneme kartáčkem, dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme. Uvařenou řepu dáme do studené vody, oloupeme a nakrájíme na hranolky

  3. Česnek očistíme a nakrájíme na plátky. Do čistých misek či sklenic dáme řepu s česnekem, zalijeme nálevem a uzavřené dáme na 3 dny do lednice

  4. Nakládanou červenou řepu podáváme jako chutný salát při různých příležitostech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!