Jednohubky z marinovaných sleďů recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

olej
sůl
chléb
mletý černý pepř
zelené olivy bez pecky
1 sklenice marinované sleďové filety
2 ks marinovaná červená paprika
2 kelímky Lučina linie s vlákninou

Postup přípravy receptu

  1. Nakládané sledě, papriku a olivy vyjmeme z nálevu a necháme okapat. Čerstvý sýr Lučina - linie vložíme do misky a promícháme podle chuti se solí a pepřem

  2. Chleba nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm a z nich vykrájíme plechovým tvořítkem kolečka. Potom je na oleji osmažíme do světle růžové barvy a necháme na ubrousku okapat a vychladnout

  3. Okapané sledě nakrájíme na čtverce a papriky na menší stejnoměrné kousky

  4. Chlebové mini toastíky natřeme vyšší vrstvou Lučiny, poklademe kousky marinovaných sleďových filetů, nakládaných paprik a vše spojíme párátkem na které jsme napíchli jeden kus olivy

  5. Jednohubky z marinovaných sleďů urovnáme na tácky a podáváme jako chuťovku k pivu nebo vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!