Jednohubky z marinovaných sleďů recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- olej sůl chléb mletý černý pepř zelené olivy bez pecky 1 sklenice marinované sleďové filety 2 ks marinovaná červená paprika 2 kelímky Lučina linie s vlákninou
Postup Jednohubky z marinovaných sleďů
Postup přípravy receptu
-
Nakládané sledě, papriku a olivy vyjmeme z nálevu a necháme okapat. Čerstvý sýr Lučina - linie vložíme do misky a promícháme podle chuti se solí a pepřem
Chleba nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm a z nich vykrájíme plechovým tvořítkem kolečka. Potom je na oleji osmažíme do světle růžové barvy a necháme na ubrousku okapat a vychladnout
Okapané sledě nakrájíme na čtverce a papriky na menší stejnoměrné kousky
Chlebové mini toastíky natřeme vyšší vrstvou Lučiny, poklademe kousky marinovaných sleďových filetů, nakládaných paprik a vše spojíme párátkem na které jsme napíchli jeden kus olivy
Jednohubky z marinovaných sleďů urovnáme na tácky a podáváme jako chuťovku k pivu nebo vínu.