Jelení ragú na červeném víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
150 g cibule
2 ks hřebíček
1 list bobkový list
0.5 lžičky pepř
0.4 l červené víno
2 lžíce hladká mouka
150 g zakysaná smetana
6 ks celý pepř
1 lžička mletá sladká paprika
800 g jelení plecko bez kosti

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Olej silně rozpálíme, masové kosky osmažíme ze všech stran. Cibuli krátce restujeme s masem, přidáme červené víno a koření. Ragú dusíme přikryté při mírné teplotě, dokud maso nezměkne.

  3. Po změknutí maso vyjmeme, šťávu zahustíme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku s paprikou. Necháme povařit, pak přecedíme a hotovou omáčku ještě dochutíme solí a pepřem. Maso zahřejeme v omáčce, ale nevaříme.

  4. Před podáváním jelení ragú na červeném víně necháme ještě 5 minut uležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!