Jelení ragú na červeném víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 lžíce olej sůl 150 g cibule 2 ks hřebíček 1 list bobkový list 0.5 lžičky pepř 0.4 l červené víno 2 lžíce hladká mouka 150 g zakysaná smetana 6 ks celý pepř 1 lžička mletá sladká paprika 800 g jelení plecko bez kosti
Postup Jelení ragú na červeném víně recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Olej silně rozpálíme, masové kosky osmažíme ze všech stran. Cibuli krátce restujeme s masem, přidáme červené víno a koření. Ragú dusíme přikryté při mírné teplotě, dokud maso nezměkne.
Po změknutí maso vyjmeme, šťávu zahustíme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku s paprikou. Necháme povařit, pak přecedíme a hotovou omáčku ještě dochutíme solí a pepřem. Maso zahřejeme v omáčce, ale nevaříme.
Před podáváním jelení ragú na červeném víně necháme ještě 5 minut uležet.