Jogurtový koláč s letním ovocem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 ks prášek do pečiva
200 g cukr krupice
3 lžíce cukr krystal
250 g polohrubá mouka
500 g bílý jogurt
150 g máslo nebo Hera
letní ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo utřeme s krupicovým cukrem. Přidáme vejce, jogurt a šleháme ručním mixérem. Pozvolna přisypáváme mouku s práškem do pečiva. Vznikne hladká hmota, kterou nalijeme na plech vyložený pečícím papírem

  2. Na takto připravené těsto klademe čerstvé letní ovoce (např. rybíz, angrešt, jahody, maliny apod.), které obalíme v krystalovém cukru

  3. Jogurtový koláč s letním ovocem pečeme ve vyhřáté troubě na 180 - 200 °C zhruba 15 - 20 minut, až je povrch koláče růžový

  4. Upečený jogurtový koláč s ovocem necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!