Jogurtový koláč s letním ovocem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 1 ks prášek do pečiva 200 g cukr krupice 3 lžíce cukr krystal 250 g polohrubá mouka 500 g bílý jogurt 150 g máslo nebo Hera letní ovoce
Postup Jogurtový koláč s letním ovocem
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo utřeme s krupicovým cukrem. Přidáme vejce, jogurt a šleháme ručním mixérem. Pozvolna přisypáváme mouku s práškem do pečiva. Vznikne hladká hmota, kterou nalijeme na plech vyložený pečícím papírem
Na takto připravené těsto klademe čerstvé letní ovoce (např. rybíz, angrešt, jahody, maliny apod.), které obalíme v krystalovém cukru
Jogurtový koláč s letním ovocem pečeme ve vyhřáté troubě na 180 - 200 °C zhruba 15 - 20 minut, až je povrch koláče růžový
Upečený jogurtový koláč s ovocem necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme.