Kachní prsíčka na višních recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks kachní prsa omáčka 1 lžíce cukr 1 lžíce solamyl 1 šalotka 1 kostka masox 250 g višně 200 ml červené víno 150 g anglická slanina 1 lžíce citronová šťáva marináda 1 lžíce cukr 4 lžíce olej 1 lžíce grilovací koření 1 špetka mletá skořice mletý černý pepř podle chuti sůl
Postup Kachní prsíčka na višních recept
Postup přípravy receptu
-
Kachní prsa očistíme, omyjeme a usušíme, nařízneme kůži.
V misce smícháme 2 lžíce oleje, skořici, nové koření, grilovací koření, drcený pepř a lžíci cukru. Směs prošleháme vidličkou a vložíme do ní kachní prsa. Necháme 3 - 6 hodin marinovat v chladu. Během marinování maso obracíme.
Na pánvi rozpálíme olej, prsa lehce osolíme a po obou stranách krátce opečeme. Do pekáčku dáme na nudličky nakrájenou anglickou slaninu, nadrobno nasekanou šalotku, vypeckované višně, víno, rozdrobený masox a opečená kachní prsa.
Vše vložíme do vyhřáté trouby a pečte při 170 °C asi 8 - 10 minut. Upečené kachní maso vyjmeme a uchováváme v teple.
Do vypečené šťávy přidáme solamyl rozmíchaný v trošce vody a krátce prohřejeme. Omáčku dochutíme solí, drceným pepřem, cukrem a citronovou šťávou.
Kachní prsa nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s pečenými brambory.