Kachní prsíčka na višních recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks kachní prsa
omáčka
1 lžíce cukr
1 lžíce solamyl
1 šalotka
1 kostka masox
250 g višně
200 ml červené víno
150 g anglická slanina
1 lžíce citronová šťáva
marináda
1 lžíce cukr
4 lžíce olej
1 lžíce grilovací koření
1 špetka mletá skořice
mletý černý pepř
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kachní prsa očistíme, omyjeme a usušíme, nařízneme kůži.

  2. V misce smícháme 2 lžíce oleje, skořici, nové koření, grilovací koření, drcený pepř a lžíci cukru. Směs prošleháme vidličkou a vložíme do ní kachní prsa. Necháme 3 - 6 hodin marinovat v chladu. Během marinování maso obracíme.

  3. Na pánvi rozpálíme olej, prsa lehce osolíme a po obou stranách krátce opečeme. Do pekáčku dáme na nudličky nakrájenou anglickou slaninu, nadrobno nasekanou šalotku, vypeckované višně, víno, rozdrobený masox a opečená kachní prsa.

  4. Vše vložíme do vyhřáté trouby a pečte při 170 °C asi 8 - 10 minut. Upečené kachní maso vyjmeme a uchováváme v teple.

  5. Do vypečené šťávy přidáme solamyl rozmíchaný v trošce vody a krátce prohřejeme. Omáčku dochutíme solí, drceným pepřem, cukrem a citronovou šťávou.

  6. Kachní prsa nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s pečenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!