Kakaová kolečka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
50 ml rum
2 lžíce kakao
1 balíček prášek do pečiva
200 g cukr krupice
400 g polohrubá mouka
200 g máslo nebo rostlinný tuk
1 sklenice ovocný kompot
podle potřeby
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
na ozdobu
1 kelímek smetana ke šlehání
kompotované ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Broskový (meruňkový, ananasový) kompot scedíme. Několik kousků si necháme na ozdobu a zbytek nakrájíme na kostičky. Šťávu doplníme vodou do obsahu 250 ml, přidáme rozměklé máslo, cukr i kakao a za stálého míchání směs vaříme asi 5 minut. Pak odstavíme, odlijeme 200 ml, které ochutíme rumem a použijeme jako polevu.

  2. Do zbylé teplé kakaové směsi vsypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a rozšlehané vejce. Těsto důkladně promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný (nebo pečící papír) plech.

  3. Těsto poklademe kostičkami broskví a pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut na 175 °C. Upečený horký korpus polijeme kakaovou polevou a necháme zatuhnout.

  4. Ze studeného piškotu vykrajujeme kakaová kolečka, která ozdobíme dobře vyšlehanou smetanou a měsíčkem broskve.

  5. Zbylé okraje můžeme použít k přípravě kuliček.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!