Kakaová kolečka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 50 ml rum 2 lžíce kakao 1 balíček prášek do pečiva 200 g cukr krupice 400 g polohrubá mouka 200 g máslo nebo rostlinný tuk 1 sklenice ovocný kompot podle potřeby tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání na ozdobu 1 kelímek smetana ke šlehání kompotované ovoce
Postup Kakaová kolečka recept
Postup přípravy receptu
-
Broskový (meruňkový, ananasový) kompot scedíme. Několik kousků si necháme na ozdobu a zbytek nakrájíme na kostičky. Šťávu doplníme vodou do obsahu 250 ml, přidáme rozměklé máslo, cukr i kakao a za stálého míchání směs vaříme asi 5 minut. Pak odstavíme, odlijeme 200 ml, které ochutíme rumem a použijeme jako polevu.
Do zbylé teplé kakaové směsi vsypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a rozšlehané vejce. Těsto důkladně promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný (nebo pečící papír) plech.
Těsto poklademe kostičkami broskví a pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut na 175 °C. Upečený horký korpus polijeme kakaovou polevou a necháme zatuhnout.
Ze studeného piškotu vykrajujeme kakaová kolečka, která ozdobíme dobře vyšlehanou smetanou a měsíčkem broskve.
Zbylé okraje můžeme použít k přípravě kuliček.