Kakaové perníčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 3 ks vejce 200 g máslo 2 lžíce kakao 6 lžic med 250 g cukr moučka 600 g hladká mouka 1 balíček kypřící prášek do perníku 1 lžička perníkové koření na potření 3 ks bílek
Postup Kakaové perníčky recept
Postup přípravy receptu
-
Na desce důkladně promícháme hladkou mouku, prášek do perníku, cukr moučka, perníkové koření, kakao, změklé máslo, med a vejce. Vzniklé hladké těsto na perníčky necháme hodinu odpočívat v lednici.
Těsto poté vyválíme na 3 až 5 mm silný plát a vykrajujeme tvořítkem obrazce.
Perníčky pečeme asi 5 až 7 minut na 150 - 175 °C. Ještě teplé cukroví potíráme rozšlehaným bílkem.
Kakaové perníčky podáváme s šálkem kávy nebo čaje.