Kakaový moučník s tvarohem a jablky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

cukr
5 ks vejce
160 g máslo
4 lžíce kakao
100 ml mléko
5 ks jablko
200 ml voda
1 lžička prášek do pečiva
500 g tvaroh
cukr moučka
220 g cukr krystal
1 lžička mletá skořice
1 lžička mletá skořice
200 ml zakysaná smetana
300 g polohrubá mouka
máslo na vymazání
1 balíček pudinkový prášek
1/2 balení pudinkový prášek
polohrubá mouka na vysypání
citronová štáva
citronová štáva

Postup přípravy receptu

  1. V misce vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme změklé máslo, kakao, skořici, mléko a opět vyšleháme. Poté postupně přimícháváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme sníh

  2. Více než polovinu těsta přemístíme na vymazaný a vysypaný plech. Potřeme tvarohovou náplní, kterou si připravíme smícháním tvarohu (1 z vaničky a 1 z alobalu), zakysané smetany, cukru, citronové šťávy a polovinu sáčku pudinkového prášku. Shora potřeme zbytkem kakaového těsta

  3. Kakaový moučník s tvarohem a jablky pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 20 minut. Po vytažení z trouby necháme vychladnout

  4. Moučník je dobrý i samostatně, můžeme však ještě vylepšit polevou. Nakrájíme jablka na kostičky, lehce podusíme v trošce vody s cukrem a citronovou šťávou a skořicí. V hrnku s vodou dobře rozmícháme vanilkový pudink a mícháme do zhoustnutí. Nalijeme na připravený korpus, necháme zchladnout na pokojovou teplotu a poté skladujeme v lednici

  5. Kakaový moučník s tvarohem a jablky servírujeme nakrájený na čtverce či trojúhelníky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!