Kakaový moučník s tvarohem a jablky recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- cukr 5 ks vejce 160 g máslo 4 lžíce kakao 100 ml mléko 5 ks jablko 200 ml voda 1 lžička prášek do pečiva 500 g tvaroh cukr moučka 220 g cukr krystal 1 lžička mletá skořice 1 lžička mletá skořice 200 ml zakysaná smetana 300 g polohrubá mouka máslo na vymazání 1 balíček pudinkový prášek 1/2 balení pudinkový prášek polohrubá mouka na vysypání citronová štáva citronová štáva
Postup Kakaový moučník s tvarohem a jablky
Postup přípravy receptu
-
V misce vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme změklé máslo, kakao, skořici, mléko a opět vyšleháme. Poté postupně přimícháváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme sníh
Více než polovinu těsta přemístíme na vymazaný a vysypaný plech. Potřeme tvarohovou náplní, kterou si připravíme smícháním tvarohu (1 z vaničky a 1 z alobalu), zakysané smetany, cukru, citronové šťávy a polovinu sáčku pudinkového prášku. Shora potřeme zbytkem kakaového těsta
Kakaový moučník s tvarohem a jablky pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 20 minut. Po vytažení z trouby necháme vychladnout
Moučník je dobrý i samostatně, můžeme však ještě vylepšit polevou. Nakrájíme jablka na kostičky, lehce podusíme v trošce vody s cukrem a citronovou šťávou a skořicí. V hrnku s vodou dobře rozmícháme vanilkový pudink a mícháme do zhoustnutí. Nalijeme na připravený korpus, necháme zchladnout na pokojovou teplotu a poté skladujeme v lednici
Kakaový moučník s tvarohem a jablky servírujeme nakrájený na čtverce či trojúhelníky.