Kančí guláš s hříbky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce ocet 1 ks cibule 400 ml voda 1 ks mrkev 8 kuliček jalovec 2 hrstě hřiby 4 listy bobkový list 8 kuliček nové koření 1 lžíce hladká mouka 3 lžíce rajský protlak 10 kuliček celý černý pepř 400 g kančí krkovice podle potřeby máslo hovězí vývar podle chuti majoránka sladká mletá paprika mletý kmín
Postup Kančí guláš s hříbky recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Větší mrkev očistíme a nakrájíme na jemno. Kančí maso očistíme a nakrájíme na větší kousky. Hříbky očístíme a nakrájíme na kousky.
Na másle osmažíme na jemno nakrájenou cibuli a jednu mrkev, přidáme očištěné a na větší kousky nakrájené maso a necháme zatáhnout, zaprášíme lžící mouky a zalijeme 400 ml vody. Poté vložíme koření (bobkový list, nové koření, celý černý pepř, jalovec, mletý kmín, sladkou mletou papriku, majoránku). Zakryjeme a na středním plameni vaříme asi 20 minut. Občas zamícháme, ať se maso nepřipaluje.
Jakmile se voda částečně odpaří, zalijeme 2 nebo 3 naběračkami vývaru. Vývar použijeme nejlépe hovězí, ale může být i kuřecí. Dále přidáme 3 lžíce kvalitního rajského protlaku a 2 hrsti hříbků. Můžeme dochutit lžící octa. Za občasného míchání vaříme, dokud maso není měkké. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.
Kančí guláš s hříbky podáváme s houskovým knedlíkem nebo chlebem.