Kančí guláš s hříbky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce ocet
1 ks cibule
400 ml voda
1 ks mrkev
8 kuliček jalovec
2 hrstě hřiby
4 listy bobkový list
8 kuliček nové koření
1 lžíce hladká mouka
3 lžíce rajský protlak
10 kuliček celý černý pepř
400 g kančí krkovice
podle potřeby
máslo
hovězí vývar
podle chuti
majoránka
sladká mletá paprika
mletý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Větší mrkev očistíme a nakrájíme na jemno. Kančí maso očistíme a nakrájíme na větší kousky. Hříbky očístíme a nakrájíme na kousky.

  2. Na másle osmažíme na jemno nakrájenou cibuli a jednu mrkev, přidáme očištěné a na větší kousky nakrájené maso a necháme zatáhnout, zaprášíme lžící mouky a zalijeme 400 ml vody. Poté vložíme koření (bobkový list, nové koření, celý černý pepř, jalovec, mletý kmín, sladkou mletou papriku, majoránku). Zakryjeme a na středním plameni vaříme asi 20 minut. Občas zamícháme, ať se maso nepřipaluje.

  3. Jakmile se voda částečně odpaří, zalijeme 2 nebo 3 naběračkami vývaru. Vývar použijeme nejlépe hovězí, ale může být i kuřecí. Dále přidáme 3 lžíce kvalitního rajského protlaku a 2 hrsti hříbků. Můžeme dochutit lžící octa. Za občasného míchání vaříme, dokud maso není měkké. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.

  4. Kančí guláš s hříbky podáváme s houskovým knedlíkem nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!