Kantonské maso recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 lžic olej 0.5 lžičky sůl sůl 1 ks cibule 100 g celer 2 ks bílek 1 lžíce škrobová moučka 400 g hovězí maso zadní zálivka 0.5 lžičky cukr krupice 0.5 lžičky mletý pepř 0.5 šálku masový vývar 3 lžíce sojová omáčka 2 lžíce víno šao-sing 0.5 lžičky Wei-su 1 lžička máčený škrob
Postup Kantonské maso recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na tenké nudličky, smícháme se škrobem, bílkem, osolíme a vchladu necháme uležet. Cibuli a celer očistíme a oboje nakrájíme na nudličky.
Na oleji zesklovatíme cibuli a celer, promícháme a po chvíli odstavíme.
Připravíme si zálivku. Sójovou omáčku, Wei-su, víno, máčený škrobu a vývar smícháme. Vše ochutíme cukrem a pepřem. Podle chuti můžeme množství změnit.
Maso zprudka opečeme, přidáme zeleninu, promícháme, zalijeme zálivkou a povaříme.
Ihned podáváme.