Plněné vepřové řízky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl vejce 100 g šunka hladká mouka sardelová pasta 3 plátky vepřová kýta 1 lžička čerstvá petrželka strouhaná houska mletý černý pepř 50 g tavený smetanový sýr
Postup Plněné vepřové řízky
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plátky z kýty očistíme a tence rozklepeme
Náplň: Šunku velmi jemně nakrájíme na kostičky a rozetřeme s taveným sýrem a jemně usekanou petrželkou
Plátky masa lehce osolíme, opepříme a z jedné strany tence potřeme sardelovou pastou. Na jednu polovinu potřené strany dáme náplň, kterou překryjeme druhou polovinou plátku a vše pevně spojíme párátky
Takto naplněné maso obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova
Plněné vepřové řízky podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem a zeleninovými saláty.