Plněné vepřové řízky s nálevem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl vejce 2 lžíce máslo strouhanka 4 plátky šunka 2 lžíce hořčice hořčice 400 ml voda 2 lžíce kečup hladká mouka olej na smažení 4 lžíce tvrdý sýr mletý černý pepř 8 plátků vepřový řízek
Postup Plněné vepřové řízky s nálevem
Postup přípravy receptu
-
Menší a slabší plátky z vepřového masa naklepeme. Maso osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na jeden plátek masa položíme silnější plátek šunky, kterou posypeme nastrouhaným sýrem. Plátek uzavřeme druhým plátkem masa
Na plotně rozehřejeme pánev s olejem. Plněné řízky postupně obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Pokud nedrží při sobě, přichytneme pomocí párátka
Řízky smažíme z obou stran dozlatova a poté osmažené řízky ukládáme na plech či pekáček. Horkou převařenou vodu promícháme s domácím kečupem, hořčicí, máslem, solí a pepřem. Směs musíme dobře promíchat
Troubu rozehřejeme na 200 °C. Řízky přelijeme nálevem a pečeme z každé strany 10 - 15 minut
Plněné vepřové řízky s nálevem podáváme teplé k hlavnímu chodu s jakoukoli bramborovou přílohou.