Sýrový plátek recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
tymián
olivový olej
200 - 300 g ovčí sýr
1 kelímek hustá zakysaná smetana
1 lžička harissa (pasta)

Postup přípravy receptu

  1. Větší kus neochuceného ovčího sýra nakrájíme na plátky asi 1 cm hrubé. Zakysanou smetanu promícháme se lžičkou pravé harissy (pálivá pasta) a solí

  2. Zapékací mísu s větší plochou pomažeme olivovým olejem a těsně vedle sebe poklademe pláty ovčího sýra. Posypeme solí, plátky obrátíme, posypeme tymiánem a jednotlivě pomažeme ochucenou zakysanou smetanou. Jen mírně pokapeme olivovým olejem

  3. Sýrový plátek dáme zapéct asi na 20 minut do středně vyhřáté trouby, dokud nevypadá jednolitě a křupavě. Necháme vychladnout

  4. Sýrový plátek za studena opatrně rozkrájíme a pojídáme jako chuťovku samostatně nebo jej poklademe na namazaný chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!