Kapří podkovičky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
2 lžíce máslo
3 větvičky tymián
1 hrneček hladká mouka
mletý černý pepř
2500 g kapr (lysec)
1 lžíce mletá uzená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Kapra očistíme od vnitřností, zbavíme hlavy, ocasu, ploutví a šupin, omyjeme a naporcujeme na podkovy asi 2,5 cm silné. Prolisovaný česnek utřeme se solí a pepřem a lístečky čerstvého tymiánu. Tuto směs promícháme se 2 lžícemi oleje a pak ji důkladně natřeme porce kapra ze všech stran. Rybu necháme v chladu několik hodin odležet

  2. Mouku prosejeme a promícháme se solí a mletou uzenou paprikou. V této směsi obalíme odleželé porce ryby, které zprudka opečeme na malém množství oleje z obou stran dozlatova. Pak kapří podkovičky přendáme na plech vyložený pečícím papírem, poklademe hoblinkami másla a v předehřáté troubě na 180 °C necháme asi 6 - 8 minut dojít. Záleží na síle a velikosti ryby

  3. Křehké upečené kapří podkovičky rozdělíme na porce a podáváme s plátkem citronu, bramborovým salátem nebo vařeným bramborem. Spolu s bramborovým salátem s vejci a řapíkatým celerem se vydaří výborná netradiční a zdravější štědrovečerní večeře.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!