Kapří podkovičky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek olej sůl 2 lžíce máslo 3 větvičky tymián 1 hrneček hladká mouka mletý černý pepř 2500 g kapr (lysec) 1 lžíce mletá uzená paprika
Postup Kapří podkovičky
Postup přípravy receptu
-
Kapra očistíme od vnitřností, zbavíme hlavy, ocasu, ploutví a šupin, omyjeme a naporcujeme na podkovy asi 2,5 cm silné. Prolisovaný česnek utřeme se solí a pepřem a lístečky čerstvého tymiánu. Tuto směs promícháme se 2 lžícemi oleje a pak ji důkladně natřeme porce kapra ze všech stran. Rybu necháme v chladu několik hodin odležet
Mouku prosejeme a promícháme se solí a mletou uzenou paprikou. V této směsi obalíme odleželé porce ryby, které zprudka opečeme na malém množství oleje z obou stran dozlatova. Pak kapří podkovičky přendáme na plech vyložený pečícím papírem, poklademe hoblinkami másla a v předehřáté troubě na 180 °C necháme asi 6 - 8 minut dojít. Záleží na síle a velikosti ryby
Křehké upečené kapří podkovičky rozdělíme na porce a podáváme s plátkem citronu, bramborovým salátem nebo vařeným bramborem. Spolu s bramborovým salátem s vejci a řapíkatým celerem se vydaří výborná netradiční a zdravější štědrovečerní večeře.