Kapustové jehly s banánem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks citron
4 lžíce přepuštěné máslo
250 g plátková anglická slanina
30 ks malá růžičková kapustička
3 ks nedozrálý banán
podle chuti
sůl
muškátový květ
mletý čerstvý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kapustičky očistíme, omyjeme a u stopky nařízneme do kříže. Citron důkladně omyjeme, rozčtvrtíme a spolu s kapustičkami jej vložíme do vařící osolené vody. Když voda začne vřít, vaříme přibližně 7 - 8 minut, aby nám kapustičky příliš nerozměkly. Pak je slijeme a necháme okapat.

  2. Banány oloupeme a nakrájíme na silná kolečka.

  3. Polovinu kapustiček rozdělíme na kolečka banánů a obalíme je plátkem slaniny. Zbylou slaninu pokrájíme na čtverečky.

  4. Na jehly střídavě napichujeme samotnou kapustu, slaninu, banán i spojené balíčky.

  5. Takto vytvořené špízy ochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Vše potřeme přepuštěným máslem a grilujeme asi 6 minut. Během grilování kapustové jehly otáčíme.

  6. Jehly s kapustou a banánem podáváme například s hranolkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!