Kapustové jehly s banánem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks citron 4 lžíce přepuštěné máslo 250 g plátková anglická slanina 30 ks malá růžičková kapustička 3 ks nedozrálý banán podle chuti sůl muškátový květ mletý čerstvý pepř
Postup Kapustové jehly s banánem recept
Postup přípravy receptu
-
Kapustičky očistíme, omyjeme a u stopky nařízneme do kříže. Citron důkladně omyjeme, rozčtvrtíme a spolu s kapustičkami jej vložíme do vařící osolené vody. Když voda začne vřít, vaříme přibližně 7 - 8 minut, aby nám kapustičky příliš nerozměkly. Pak je slijeme a necháme okapat.
Banány oloupeme a nakrájíme na silná kolečka.
Polovinu kapustiček rozdělíme na kolečka banánů a obalíme je plátkem slaniny. Zbylou slaninu pokrájíme na čtverečky.
Na jehly střídavě napichujeme samotnou kapustu, slaninu, banán i spojené balíčky.
Takto vytvořené špízy ochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Vše potřeme přepuštěným máslem a grilujeme asi 6 minut. Během grilování kapustové jehly otáčíme.
Jehly s kapustou a banánem podáváme například s hranolkami.