Kapustové placky se salámem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
3 dl vývar
2 ks vejce
strouhanka
majoránka
1 ks cibule
10 dkg salám
10 dkg sýr
2 dl olivový olej
mletý černý pepř
1/2 hlávky hlávková kapusta

Postup přípravy receptu

  1. Půl větší hlávky kapusty pokrájíme na menší kousky a nahrubo nameleme nebo lépe mixerem rozdrtíme do sypké hmoty

  2. Na olivovém oleji osmažíme cibulku, vsypeme nadrcenou kapustu, zprudka osmažíme, podlijeme vývarem (masový nebo zeleninový) a podusíme asi 10 minut. Dáme vychladnout. Hmota by neměla být moc řídká

  3. Do vychladlé hmoty vmícháme 2 vejce, 2 stroužky drceného česneku, nakrájený salám a sýr. Osolíme a podle chuti opepříme, přidáme hrst majoránky. Správnou hustotu na tvoření placek získáme přidáním strouhanky. V rukách tvoříme placky o tloušťce cca 1 cm a zvolna smažíme na větším množství oleje. Dáme pak dodělat na 15 minut do 150 °C vyhřáté trouby

  4. Z tohoto množství získáme 6 - 8 kapustových placek. Ideální a lahůdkové je, když můžeme kapustovou drť osmažit např. na kachním nebo husím sádle

  5. Kapustové placky se salámem podáváme za tepla s bramborem, chutnají i za studena s chlebem. Zkusil jsem placky i jako zeleninovou přílohu k pečenému masu. Přelité výpekem nebo omáčkou chutnají znamenitě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!