Plněné kapustové závitky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 60 g tuk 1 ks cibule 3 lžíce kečup mletý pepř 3 lžíce hladká mouka 300 g zakysaná smetana 50 g vařená rýže 500 g mleté vepřové maso 1 kg kysané zelí 300 g uzené vepřové žebírko 8 ks kysané zelné listy 2 lžíce lahůdková mletá paprika
Postup Plněné kapustové závitky
Postup přípravy receptu
-
Z uzených žebírek uvaříme vývar
Kysané zelí propláchneme tekoucí studenou vodou. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Rýži, maso, polovinu cibule, sůl a pepř promícháme s trochou tuku
Ze zelných listů vyřízneme tuhá žebra nebo je naplocho rozklepeme. Na každý list dáme trochu masové směsi, pevně ho svineme a konce založíme
Zbylou cibuli necháme zesklovatět na malém množství tuku a dáme na ni polovinu zelí. Na něj rozložíme závitky a pokryjeme zbylým zelím. Zalijeme vývarem z žebírek tak, aby bylo všechno zelí pokryté, navrch přidáme 3 lžíce kečupu a při nízké teplotě (3 - 4) vaříme asi hodinu
Ze zbylého tuku, mouky a papriky připravíme jíšku a zahustíme jí zelí. Závitky nejprve vyjmeme a po zahuštění opět vrátíme do rendlíku. Potom zelí ještě asi 10 minut vaříme
Závitky servírujeme horké a podáváme k nim zakysanou smetanu.