Plněné kapustové závitky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
60 g tuk
1 ks cibule
3 lžíce kečup
mletý pepř
3 lžíce hladká mouka
300 g zakysaná smetana
50 g vařená rýže
500 g mleté vepřové maso
1 kg kysané zelí
300 g uzené vepřové žebírko
8 ks kysané zelné listy
2 lžíce lahůdková mletá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Z uzených žebírek uvaříme vývar

  2. Kysané zelí propláchneme tekoucí studenou vodou. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Rýži, maso, polovinu cibule, sůl a pepř promícháme s trochou tuku

  3. Ze zelných listů vyřízneme tuhá žebra nebo je naplocho rozklepeme. Na každý list dáme trochu masové směsi, pevně ho svineme a konce založíme

  4. Zbylou cibuli necháme zesklovatět na malém množství tuku a dáme na ni polovinu zelí. Na něj rozložíme závitky a pokryjeme zbylým zelím. Zalijeme vývarem z žebírek tak, aby bylo všechno zelí pokryté, navrch přidáme 3 lžíce kečupu a při nízké teplotě (3 - 4) vaříme asi hodinu

  5. Ze zbylého tuku, mouky a papriky připravíme jíšku a zahustíme jí zelí. Závitky nejprve vyjmeme a po zahuštění opět vrátíme do rendlíku. Potom zelí ještě asi 10 minut vaříme

  6. Závitky servírujeme horké a podáváme k nim zakysanou smetanu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!