Kapustové kapsičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr
sůl
2 ks žloutek
0.5 ks cibule
1 svazeček pažitka
0.5 ks kapusta
35 g rajčatový protlak
pepř
25 ml bílé víno
100 g vařená šunka
30 g bylinkové máslo
130 g čerstvý sýr
50 ml bujon z kostky

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu si očistíme a rozebereme na jednotlivé listy. Ty oblanšírujeme a necháme okapat. Oloupeme si cibuli a najemno nasekáme. Šunku jemně nakrájíme.

  2. V misce utřeme čerstvý sýr a vaječné žloutky. Přimícháme cibuli a šunku.

  3. Připravíme si osušené kapustové listy na plnění. Rozložíme si všechny listy a to tak, že vždy položíme dva listy na sebe. Všechny rovnoměrně naplníme je směsí ze sýra, cibule a šunky. 2/3 bylinkového másla nakrájíme na plátky a rozložíme je na náplň.

  4. Horkou vodou opláchneme asi 10 stebélek pažitky a závitky s nimi opatrně svážeme. Stébla se snadno trhají. Pokud tedy nemáte dostatečnou trpělivost, svažte kapsičky nejdříve kuchyňskou nití a pažitku použijte jako ozdobu.

  5. V hrnci přivedeme k varu víno nebo bujon, vložíme tam závitky, přikryjeme pokličou a vaříme na mírném ohni přibližně 30 minut.

  6. Po uvaření závitků slijeme vývar přes síto, vmícháme do něj rajčatový protlak, ochutíme cukrem, solí a pepřem a nakonec přidáme zbylé bylinkové máslo.

  7. Omáčku servírujeme se závitky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!