Kapustové karbenátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 hrnky olej
200 g strouhanka
500 g kapusta
1 kg vodňanské mleté drůbeží maso
příloha
2 kg bramborová kaše

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu očistíme a nakrájíme na nudličky. Kapustu vložíme do hrnce, zalijeme vodou a dáme dusit na 1 hodinu.

  2. Mleté maso vložíme do mísy a přidáme uvařenou kapustu. Zamícháme a dáme na 5 minut odložit. Po 5-ti minutách z mletého masa tvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance.

  3. Mleté maso neochucujeme, protože už ochucené je.

  4. Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme karbenátky dozlatova.

  5. Hotové kapustové karbenátky podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!