Karamelový korpus recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 6 ks vejce 9 lžic voda 30 dkg cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 1 balíček kypřící prášek do pečiva 30 dkg polohrubá výběrová mouka
Postup Karamelový korpus
Postup přípravy receptu
-
Nejprve z celkového množství cukru odebereme 2 lžíce a roztavíme na světle hnědo, necháme mírně zchladnout, zalijeme 9 lžícemi vody a necháme rozpustit. Oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme sníh. Žloutky ušleháme s horkou karamelovou vodou. Dále postupně přidáme ostatní cukr (i vanilkový), potom pomalu přisypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme ušlehané bílky
Karamelový korpus upečeme v předehřáté troubě
Karamelový korpus je bez jakéhokoli tuku, ale voda mu dává vláčnost. Jen se lépe krájí až po pár hodinách, jinak se trochu drolí. Nejčastěji ho upeču ráno a večer teprve rozkrojím. Korpus potom naplníme a ozdobíme podle chuti a fantazie.