Karbenátky z vepřového srdce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
0.5 hrnečku mléko
40 g cibule
1 ks houska
60 g anglická slanina
60 g olej na smažení
400 g vepřové srdce
podle chuti
sůl
majoránka
mleté černé koření
na obalení
strouhanka
podle potřeby
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Srdce očistíme a umyjeme. Do hrnce s vodou dáme povařit očištěné srdce. Když je srdce uvařené necháme ho vychladnout.

  2. Housku si namočíme v mléce a hned vymačkáme. Srdce spolu se slaninou, houskou a cibulí pomeleme na masovém strojku. Ke směsi přidáme ještě vejce, mleté černé koření, majoránku a strouhanku.

  3. Vše dobře promícháme a formujeme karbenátky, které pak obalíme ve strouhance.

  4. V pánvi rozpálíme olej a karbenátky pomalu smažíme.

  5. Podáváme s vařenými brambory a zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!