Karbenátky z vepřového srdce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 0.5 hrnečku mléko 40 g cibule 1 ks houska 60 g anglická slanina 60 g olej na smažení 400 g vepřové srdce podle chuti sůl majoránka mleté černé koření na obalení strouhanka podle potřeby strouhanka
Postup Karbenátky z vepřového srdce recept
Postup přípravy receptu
-
Srdce očistíme a umyjeme. Do hrnce s vodou dáme povařit očištěné srdce. Když je srdce uvařené necháme ho vychladnout.
Housku si namočíme v mléce a hned vymačkáme. Srdce spolu se slaninou, houskou a cibulí pomeleme na masovém strojku. Ke směsi přidáme ještě vejce, mleté černé koření, majoránku a strouhanku.
Vše dobře promícháme a formujeme karbenátky, které pak obalíme ve strouhance.
V pánvi rozpálíme olej a karbenátky pomalu smažíme.
Podáváme s vařenými brambory a zeleninovou oblohou.