Kari s uzeným tofu, cizrnou a špenátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
0.5 ks cuketa
2 lžičky zázvor
1 ks šalotka
1 lžička kurkuma
0.5 plechovky cizrna
0.5 ml smetana ke šlehání
1 lžička římský kmín
1 lžička mletý koriandr
2 hrstě listový špenát
1 lžička kajenský pepř
1 plechovka kokosové mléko
1 balení uzené tofu
podle chuti
sůl
pepř
limetková šťáva
sezamová semínka
podle potřeby
kuřecí vývar
rýžové nudle

Postup přípravy receptu

  1. Na másle (nejlépe ghí) osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku, je tak akorát asi za 2 minuty. Přihodíme zázvor, po zamíchání také česnek a začneme přidávat koření. Vše zalijeme kuřecím vývarem (v krajním případě vodou) a necháme 10 minut převařit. Vhodíme cizrnu, na kousky nakrájené uzené tofu a cuketu (možno nahradit lilkem). Vody by mělo být v hrnci tolik, aby byla zelenina s tofu ponořená.

  2. Ke směsi přilijeme kokosové mléko a vaříme opět dalších 10 minut. Poté kari s uzeným tofu a cizrnou odstavíme, přidáme špenát, smetanu a dobře promícháme.

  3. Kari s uzeným tofu, cizrnou a špenátem podáváme s rýžovými nudlemi - volíme tenké, které připravíme podle návodu na obalu. Na talíři kari doplníme limetkovou šťávou, sezamem a hrstí koriandu nasekaného najemno.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!