Kari s uzeným tofu, cizrnou a špenátem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 0.5 ks cuketa 2 lžičky zázvor 1 ks šalotka 1 lžička kurkuma 0.5 plechovky cizrna 0.5 ml smetana ke šlehání 1 lžička římský kmín 1 lžička mletý koriandr 2 hrstě listový špenát 1 lžička kajenský pepř 1 plechovka kokosové mléko 1 balení uzené tofu podle chuti sůl pepř limetková šťáva sezamová semínka podle potřeby kuřecí vývar rýžové nudle
Postup Kari s uzeným tofu, cizrnou a špenátem recept
Postup přípravy receptu
-
Na másle (nejlépe ghí) osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku, je tak akorát asi za 2 minuty. Přihodíme zázvor, po zamíchání také česnek a začneme přidávat koření. Vše zalijeme kuřecím vývarem (v krajním případě vodou) a necháme 10 minut převařit. Vhodíme cizrnu, na kousky nakrájené uzené tofu a cuketu (možno nahradit lilkem). Vody by mělo být v hrnci tolik, aby byla zelenina s tofu ponořená.
Ke směsi přilijeme kokosové mléko a vaříme opět dalších 10 minut. Poté kari s uzeným tofu a cizrnou odstavíme, přidáme špenát, smetanu a dobře promícháme.
Kari s uzeným tofu, cizrnou a špenátem podáváme s rýžovými nudlemi - volíme tenké, které připravíme podle návodu na obalu. Na talíři kari doplníme limetkovou šťávou, sezamem a hrstí koriandu nasekaného najemno.