Jablečný koláč hraběnka recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 4 ks vejce 5 - 6 ks jablko 4 ks bílek 1 ks citron 150 g cukr krupice 200 g hera mletá skořice 450 g polohrubá mouka 0,5 balíčků kypřící prášek do pečiva
Postup Jablečný koláč hraběnka
Postup přípravy receptu
-
Smícháme polohrubou mouku, cukr krupici, kypřící prášek do pečiva, žloutky, Heru a vypracujeme ve vláčné těsto. Asi 1/3 těsta pak odložíme do chladničky
Na plech dáme pečící papír a trhanými kousky namačkáme těsto po celém povrchu plechu. Nastrouháme jablka nahrubo. Jsou-li jablka kyselejší, přidáme k nim cukr. Jablka posypeme skořicí, přistrouháme citronovou kůru z jednoho citronu. Ze zbylých 4 bílků vyšleháme tuhý sníh, který poklademe na jablka. Vyndáme 1/3 zatuhlého těsta a na hrubém struhadle těsto nastrouháme rovnoměrně po celém povrchu nastrouhaných jablek
Koláč pečeme při 160 - 170 °C do zrůžovění
Jablečný koláč hraběnka necháme vychladnout, rozkrájíme a podáváme.