Kapie plněné krůtím mletým masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
1 špetka sůl
1 ks vejce
1 lžíce škrobová moučka
3 stroužky česneku
1 lžička paprika mletá sladká
1 ks cibule menší
180 ml smetana 12%
1 lžička chilli paprika mletá
6 ks kapie bílá
500 g mleté krůtí maso
4 lžíce rýže syrová
2 dl víno bílé suché
hotová bílá jíška

Postup přípravy receptu

  1. Paprikám seřízneme vršky se stopkou a očistíme je od jader. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Rýži uvaříme ve vroucí vodě a necháme vychladnout

  2. Mleté krůtí maso promícháme s vejcem, škrobovou moučkou, vařenou vychladlou rýží a česnekem. Nesolíme. Maso je již solené od výrobce

  3. Masovou směsí naplníme kapie

  4. Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibulku, přidáme obě mleté papriky a vložíme naplněné kapie. Dbáme na to, aby se paprika nepřipálila. Pokrm by byl hořký. Lehce orestujeme a podlijeme vínem. Zakryté poklicí dusíme do měkka

  5. Na závěr přilijeme smetanu a podle potřeby zahustíme hotovou jíškou

  6. Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem a zdobíme zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!