Kapie plněné krůtím mletým masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej 1 špetka sůl 1 ks vejce 1 lžíce škrobová moučka 3 stroužky česneku 1 lžička paprika mletá sladká 1 ks cibule menší 180 ml smetana 12% 1 lžička chilli paprika mletá 6 ks kapie bílá 500 g mleté krůtí maso 4 lžíce rýže syrová 2 dl víno bílé suché hotová bílá jíška
Postup Kapie plněné krůtím mletým masem
Postup přípravy receptu
-
Paprikám seřízneme vršky se stopkou a očistíme je od jader. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Rýži uvaříme ve vroucí vodě a necháme vychladnout
Mleté krůtí maso promícháme s vejcem, škrobovou moučkou, vařenou vychladlou rýží a česnekem. Nesolíme. Maso je již solené od výrobce
Masovou směsí naplníme kapie
Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibulku, přidáme obě mleté papriky a vložíme naplněné kapie. Dbáme na to, aby se paprika nepřipálila. Pokrm by byl hořký. Lehce orestujeme a podlijeme vínem. Zakryté poklicí dusíme do měkka
Na závěr přilijeme smetanu a podle potřeby zahustíme hotovou jíškou
Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem a zdobíme zeleninou.