Vepřové plecko podle zahradníka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
2 ks cibule
1 ks pórek
750 g vepřová plec
drcený kmín
1 ks řapíkatý celer
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plecko omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek nasekáme na jemno

  2. Do pekáče dáme nakrájenou cibuli a na ni naskládáme maso, které osolíme, opepříme, trochu okořeníme drceným kmínem a posypeme nasekaným česnekem. Vepřové maso podlijeme, přiklopíme dalším pekáčem a dáme na hodinu péct do trouby

  3. Mezitím řapíkatý celer a pórek očistíme a nakrájíme na kousky. Po hodině odkryjeme pekáč a vmícháme zeleninu. Můžeme přidat i pár na osminek nakrájených brambor. Směs trochu osolíme, promícháme a podle potřeby podlijeme vařící vodou

  4. Plecko se zeleninou dáme odkryté dopéct asi na 40 minut. Dbáme na to, abychom po upečení měli v pekáči alespoň dva centimetry šťávy

  5. Vepřové plecko podle zahradníka podáváme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!