Pstruh s brambory a zeleninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 dkg máslo
2 ks brambory
1 plátek citron
1 ks pstruh
25 dkg zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Zmraženého pstruha vložíme do nejspodnější nádoby parního hrnce. Pokud máme pstruha čerstvého, necháme v páře kratší dobu. Pokud se nám do nádoby nevejde, uřízneme ocas a hlavu. Do prostřední nádobky dáme brambory pokrájené na čtvrtky. A do horní nádoby dáme zeleninu. Já dávám zmraženou, kterou najdu v mrazáku

  2. Parní hrnec zapneme na 30 minut. Po této době je celý oběd hotový. Pstruha potřeme máslem, osolíme a pokapeme citronem. Vše dochucujeme až na talíři

  3. Nikdy bych nevěřila, že pokrmy z páry jsou tak výborné, šťavnaté, zdravé a zachovají si svou chuť. V parním hrnci lze vařit i více porcí najednou

  4. Pstruha s brambory a zeleninou podáváme jako zdravý a dietní hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!