Pstruh s brambory a zeleninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2 dkg máslo 2 ks brambory 1 plátek citron 1 ks pstruh 25 dkg zelenina
Postup Pstruh s brambory a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Zmraženého pstruha vložíme do nejspodnější nádoby parního hrnce. Pokud máme pstruha čerstvého, necháme v páře kratší dobu. Pokud se nám do nádoby nevejde, uřízneme ocas a hlavu. Do prostřední nádobky dáme brambory pokrájené na čtvrtky. A do horní nádoby dáme zeleninu. Já dávám zmraženou, kterou najdu v mrazáku
Parní hrnec zapneme na 30 minut. Po této době je celý oběd hotový. Pstruha potřeme máslem, osolíme a pokapeme citronem. Vše dochucujeme až na talíři
Nikdy bych nevěřila, že pokrmy z páry jsou tak výborné, šťavnaté, zdravé a zachovají si svou chuť. V parním hrnci lze vařit i více porcí najednou
Pstruha s brambory a zeleninou podáváme jako zdravý a dietní hlavní chod.