Pstruh s červenou fazolí recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 4 lžičky sůl 4 ks pstruh 2 lžíce olivový olej 1 lžíce máslo na smažení 4 špetky mletý pepř 2 lžíce olivový olej na smažení 4 - 6 lžic koření na ryby 1 plechovka sterilovaná červená fazole
Postup Pstruh s červenou fazolí
Postup přípravy receptu
-
Pstruha zbaveného vnitřností dobře očistíme a omyjeme vodou. Necháme okapat
Maso dobře prosolíme, opepříme, z vnější i vnitřní strany posypeme kořenící směsí na ryby a zakapeme olivovým olejem - opět z vnitřní i vnější strany. Necháme chvíli uležet
Na hlubší pánvi dáme rozehřát olej se lžící másla a vložíme pstruhy. Opečeme je z jedné strany - přikryté poklicí. Pak ryby opatrně otočíme a posypeme drobně krájeným česnekem
Těsně před dokončením vsypeme červené fazole (i s nálevem) a necháme je pod poklicí prohřát
Pstruha s červenou fazolí podáváme s vařenými brambory, vzniklou omáčku přiléváme. Vhodný je jako doplněk česnekový dresink a čerstvá zelenina.