Vepřové plecko na jablkách recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2-3 lžíce olej voda 800 g jablka sůl a pepř 600 g vepřové plecko 1/2 lžičky mletý hřebíček
Postup Vepřové plecko na jablkách
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plecko omyjeme, osušíme, trochu osolíme, posypeme hřebíčkem a necháme asi 30 minut odležet. Zatím rozehřejeme olej. Maso vložíme do pekáče a horkým olejem maso přelijeme. V troubě pečeme doměkka. Behem pečení můžeme oloupat jablka, která zároveň zbavíme jádřinců
Oloupaná jablka pokrájíme na čtvrtky a zasypeme hřebíčkem. Vystydlé maso nakrájíme na plátky, narovnáme zpět do výpeku v pekáči, obložíme jablky a maličko podlité vodou dodusíme do měkka
Takto připravené maso krásně voní jablky a hřebíčkem. Můžeme podávat s pečeným bramborem
Ilustrační foto: Profimedia.cz