Jednoduchá masová roláda s nádivkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 balení slanina
sůl
4 ks vejce
250 - 300 ml mléko
bylinky
koření
4 ks rohlík
1 balení plátkový sýr
1 kg mleté vepřové maso

Postup přípravy receptu

  1. Formu na srnčí hřbet vyložíme slaninou tak, aby zakrývala veškerou plochu formy. Díky mastnosti slaniny, nemusíme formu vymazávat

  2. Mleté maso ochutíme kořením podle vlastní chuti a promícháme s vejcem. Na slaninu vložíme ochucené mleté maso tak, aby nám vzniklo korýtko, které vysteleme plátkovým sýrem. Část masa budeme ještě trochu potřebovat na vršek formy

  3. Nyní si připravíme nádivku. Do misky natrháme nebo nakrájíme 3 - 4 rohlíky a zalijeme je trochou mléka (cca 250 - 300 ml) a necháme rohlíky nasáknout a změknout

  4. Dále přidáme 2 - 3 vejce a koření. Já dávám grilovací koření, bylinky a sůl. Náplň pořádně promícháme, aby vznikla téměř jednolitá hmota, sem tam kousek rohlíku nevadí. Podle potřeby můžeme přilít mléko

  5. Takto připravenou nádivkou naplníme masové korýtko vystlané sýrem. Na nádivku znovu poklademe slaninu a navrch zbytek mletého masa

  6. Masovou roládu vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme, dokud nádivka neztuhne. Když z vrchu zmáčkneme maso, neplave. Máte-li teploměr, nádivka dosáhne teploty 70 - 80 °C. Roládu vyndáme z trouby a vyklopíme na plech

  7. Jednoduchou masovou roládu s nádivkou podáváme za tepla s bramborovým salátem nebo bramborem, dobrá je i za studena s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!