Jednoduchá masová roláda s nádivkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 balení slanina sůl 4 ks vejce 250 - 300 ml mléko bylinky koření 4 ks rohlík 1 balení plátkový sýr 1 kg mleté vepřové maso
Postup Jednoduchá masová roláda s nádivkou
Postup přípravy receptu
-
Formu na srnčí hřbet vyložíme slaninou tak, aby zakrývala veškerou plochu formy. Díky mastnosti slaniny, nemusíme formu vymazávat
Mleté maso ochutíme kořením podle vlastní chuti a promícháme s vejcem. Na slaninu vložíme ochucené mleté maso tak, aby nám vzniklo korýtko, které vysteleme plátkovým sýrem. Část masa budeme ještě trochu potřebovat na vršek formy
Nyní si připravíme nádivku. Do misky natrháme nebo nakrájíme 3 - 4 rohlíky a zalijeme je trochou mléka (cca 250 - 300 ml) a necháme rohlíky nasáknout a změknout
Dále přidáme 2 - 3 vejce a koření. Já dávám grilovací koření, bylinky a sůl. Náplň pořádně promícháme, aby vznikla téměř jednolitá hmota, sem tam kousek rohlíku nevadí. Podle potřeby můžeme přilít mléko
Takto připravenou nádivkou naplníme masové korýtko vystlané sýrem. Na nádivku znovu poklademe slaninu a navrch zbytek mletého masa
Masovou roládu vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme, dokud nádivka neztuhne. Když z vrchu zmáčkneme maso, neplave. Máte-li teploměr, nádivka dosáhne teploty 70 - 80 °C. Roládu vyndáme z trouby a vyklopíme na plech
Jednoduchou masovou roládu s nádivkou podáváme za tepla s bramborovým salátem nebo bramborem, dobrá je i za studena s chlebem.