Salát s čerstvými fíky recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

1 ks pomeranč
4 snítky máta
1 ks limetka
2 lžíce med
1 lžíce javorový sirup
0,75 hrnků hroznové víno
1 ks vodní meloun
4 ks fík

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranč dobře omyjeme, nastrouháme z něho kůru a vymačkáme šťávu

  2. Meloun rozkrojíme na čtvrtky a vybereme z něj všechna semena. Odkrojíme kůru, dužninu nakrájíme na kostky o hraně asi 2,5 cm a dáme do mísy. Přidáme hroznové víno a fíky nakrájené po délce na 8 klínků

  3. Z dobře omyté limety ostrouháme kůru a v malém rendlíku ji smícháme s pomerančovou kůrou a šťávou, javorovým sirupem a medem. Směs přivedeme na mírném ohni k varu a potom nalijeme na ovoce. Zamícháme a necháme vychladnout. Znovu zamícháme, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme nejméně na hodinu do chladničky. Během chlazení salát několikrát promícháme

  4. Ovocný salát rozdělíme do skleněných misek, případně ozdobíme snítkami máty a podáváme

  5. Zdroj: Nízkotučné pokrmy

  6. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!