Vepřové na smetaně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžička sůl olivový olej 4 - 5 špetek provensálské koření 4 plátky vepřová kýta 200 ml smetana na vaření
Postup Vepřové na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso dobře očistíme, nakrájíme na silnější plátky a nařízneme okraje
Plátky posypeme provensálským kořením, pepřem a pokapeme olivovým olejem. V kastrolku necháme maso uležet
Nahřejeme hlubší pánev s nepřilnavým povrchem, vložíme porce masa a opékáme asi 5 minut z jedné strany, pak maso otočíme a přikryjeme poklicí. Necháme péct asi 15 minut. Znovu otočíme a necháme opékat doměkka
Po vyjmutí masa vlijeme do horké pánve mírně osolenou smetanu a necháme ji krátce prohřát
Vepřové maso podáváme s bramborovou kaší a zeleninou. Porce masa podléváme smetanovou šťávou.