Vepřové na smetaně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička sůl
olivový olej
4 - 5 špetek provensálské koření
4 plátky vepřová kýta
200 ml smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso dobře očistíme, nakrájíme na silnější plátky a nařízneme okraje

  2. Plátky posypeme provensálským kořením, pepřem a pokapeme olivovým olejem. V kastrolku necháme maso uležet

  3. Nahřejeme hlubší pánev s nepřilnavým povrchem, vložíme porce masa a opékáme asi 5 minut z jedné strany, pak maso otočíme a přikryjeme poklicí. Necháme péct asi 15 minut. Znovu otočíme a necháme opékat doměkka

  4. Po vyjmutí masa vlijeme do horké pánve mírně osolenou smetanu a necháme ji krátce prohřát

  5. Vepřové maso podáváme s bramborovou kaší a zeleninou. Porce masa podléváme smetanovou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!