Vepřové na tymiánu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl tymián 1 ks pomeranč 1 ks mrkev olivový olej 3 ks vepřový řízek 15 dkg strouhaný eidam
Postup Vepřové na tymiánu
Postup přípravy receptu
-
Vepřové řízky trochu naklepeme, nařízneme okraje, propícháme nožem, osolím a naložíme do lázně z olivového oleje a tymiánu, kde maso důkladně promačkáme, aby se olej s kořením vsákl do masa (můžeme naložit i den dopředu)
Nakrájíme mrkev a pomeranč na kolečka (u pomeranče odkrojíme kůru) a nastrouháme sýr
Maso naskládáme do pekáče na pečící papír, na něj naskládáme mrkev a pomeranč a zasypeme nastrouhaným sýrem. Zapékáme přibližně 50 minut na 190 °C
Vepřové na tymiánu podáváme s hranolky nebo opečeným bramborem.