Vepřové na tymiánu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
tymián
1 ks pomeranč
1 ks mrkev
olivový olej
3 ks vepřový řízek
15 dkg strouhaný eidam

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové řízky trochu naklepeme, nařízneme okraje, propícháme nožem, osolím a naložíme do lázně z olivového oleje a tymiánu, kde maso důkladně promačkáme, aby se olej s kořením vsákl do masa (můžeme naložit i den dopředu)

  2. Nakrájíme mrkev a pomeranč na kolečka (u pomeranče odkrojíme kůru) a nastrouháme sýr

  3. Maso naskládáme do pekáče na pečící papír, na něj naskládáme mrkev a pomeranč a zasypeme nastrouhaným sýrem. Zapékáme přibližně 50 minut na 190 °C

  4. Vepřové na tymiánu podáváme s hranolky nebo opečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!