Vepřové na šťávě s česnekem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
sůl
vývar
0,5 sklenek bílé víno
4 lžíce olivový olej
hladká mouka
1,2 kg vepřové maso
mletý černý pepř
1 lžíce sušené bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Kus libového vepřového masa v celku opláchneme a dobře osušíme. Do masa uděláme nožíkem dírky tak, abychom do nich mohli vstrčit oloupané stroužíky česneku. Olej promícháme se solí, pepřem a bylinkami (tymián, šalvěj, rozmarýn). Vepřový kus masa obalíme v dochuceném oleji a poté v mouce

  2. Maso vložíme do hlubší pánve s olejem a zprudka opečeme ze všech stran. Poté podlijeme suchým vínem, které necháme odpařit. Teď už teplotu snížíme a dále podléváme vodou nebo vývarem a vaříme do změknutí masa (častěji obracíme)

  3. Vepřové na šťávě s česnekem vybereme a nakrájíme na plátky. Omáčku si můžeme zahustit podle naší chuti a potřeby

  4. Vepřové na šťávě s česnekem chutná dobře s rýží i knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!