Jednoduchá minutka z vepřové krkovice recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks cibule
rajče
okurka
olej na smažení
mletý černý pepř
4 plátky vepřová krkovice
zelená cibulová nať
koření "Steak 7 pepřů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vepřové krkovice naklepeme tak, aby nezůstaly moc silné, posypeme kořením na steak a potřeme olejem. Necháme v chladu uležet, nejlépe do druhého dne. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka

  2. Plátky vepřové krkovice opékáme na rozpáleném oleji z obou stran, z každé asi 10 minut. Pak pod maso nasypeme kolečka cibule a společně opékáme do zhnědnutí cibule. Osolíme, opepříme, případně ještě dochutíme kořením "Steak 7 pepřů“. Opečené plátky masa na talíři poklademe osmaženou cibulí a polijeme vypečenou šťávou

  3. Tato jednoduchá minutka z vepřové krkovice chutná s rýží nebo hranolky, ale postačí i chléb. Doplníme čerstvou zeleninou, můžeme přidat tatarku nebo dressink podle vlastní chuti

  4. Při nákupu masa vybírejte krkovici libovější, ne příliš prorostlou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!