Plněné kápie recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 1 ks cibule 1 ks cibule 2 - 3 konzervy rajčatový protlak 1 ks rohlík koření na mleté maso olej na smažení mletý černý pepř 300 g mleté maso (hovězí, vepřové) 6 ks paprika kápie
Postup Plněné kápie
Postup přípravy receptu
-
Kápie důkladně omyjeme, uřízneme jim vršek a očistíme od semínek
Mleté maso promícháme s rohlíkem, který jsme zvlhčili mlékem, s vejcem, pepřem, nadrobno nakrájenou cibulí a solí. Touto směsí plníme kápie
Na tuku osmahneme nasekanou cibuli
Do zapékací mísy pokládáme papriky, na to osmaženou cibuli, rajčatový protlak a koření. Plněné kápie pečeme asi 45 minut
Plněné kápie podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.